Rüzgar Tüneli

25-02-2024 21:43
Rüzgar Tüneli

BİSİKLET KASKINDA RÜZGAR TÜNELİ TESTİ NEDİR?

Bisiklet sürerken, düz arazide 20 km/s'nin üzerindeki hızlarda vücudumuzun üstesinden gelmek zorunda olduğu en büyük kuvvet hava direncidir, ne kadar hızlı gidersek o kadar büyük bir kuvvetle yüzleşmek zorunda kalırız. Yukarı tırmanışlarda bile hava direnci hâlâ üstesinden gelmemiz gereken çok önemli bir güçtür.


Rüzgar tünelleri, bisikletlerin yanı sıra bisikletçiler için de yerinde değişken bir test ortamı sağlar ve sürücünün ihtiyaçlarına göre bir aerodinamik strateji uyarlamak için deneme yanılma testlerine olanak tanır.


Rüzgar tüneli, havada hareket eden bir nesne üzerindeki hava direncinin etkilerini simüle edildiği laboratuvarıdır. Bisiklet veya kask gibi diğer bileşenlerin üzerinde tutarlı bir rüzgar akışı çeken güçlü fanlara sahip bir tüptür. Ayrıca araştırmacılar, nesnenin üzerinden geçerken duman veya boyanın hareketini inceleyerek bir test nesnesi üzerindeki hava akışını görselleştirebilirler. Hava akışı laminerden türbülansa dönüştüğünde, bu hava akışının belirli noktalarda ayrıştığını gösterir.


Rüzgar tünelinde sürükleme, yan kuvvetler, gerçek zamanlı hava sıcaklığı ve rüzgar hızı gibi çeşitli faktörler ölçülebilir. Tünelin akışı, yönü ve rüzgar hızı dışarıdaki hava durumundan bağımsız olarak kontrol edilebilmektedir. Bisiklet endüstrisi için zorluk, söz konusu rüzgar hızlarının Formula 1 gibi diğer endüstrilere kıyasla nispeten düşük olmasıdır. Bu nedenle, rüzgar tünelinin yüksek hassasiyetli ve hassas makinelerle inşa edilmesi gerekir ve bu da işletme maliyetlerini büyük ölçüde arttıran bir etkendir.


Rüzgar tüneli testi, daha az watt harcayarak daha hızlı bir sürüş sağlayacağınızı bilerek ekipmanı güvenle seçmenize olanak tanır.


Ekipmanı test edebilmek ve karşılaştırabilmek, sizi daha hızlı yapmayacak öğeleri satın almanızı engellemeye yardımcı olur.


HJC kaskları en yüksek kalite standartlarını karşılamak için hem laboratuvarda hem de "gerçek hayatta" test edilir. HJC, aerodinamik, havalandırma, gürültü ve daha fazlasını test etmek için kendi son teknoloji rüzgar tüneli laboratuvarına sahip çok az sayıdaki kask şirketinden biridir. Motosiklet yarış teknolojisinin teknik gelişiminden üst düzey yol bisikleti kasklarına kadar, HJC rüzgar tüneli test laboratuvarı, HJC Kasklarının performansını artırmak için çeşitli sürüş koşullarında ilgili tüm kuvvetleri ölçer.


Konfor ve uyum HJC kasklarının ayrılmaz bir parçasıdır ve HJC kaskları hassas uyum için gerçek insan lazer taramalı profillerine göre tasarlanır ve üretilir. HJC'nin kurum içi test laboratuvarları, optimum aerodinamik, güvenlik ve performans seviyelerine ulaşmak için gelişmiş test ekipmanlarıyla donatılmıştır.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.