Matthews Podyumda!

19-03-2024 12:40
Matthews Podyumda!
MATTHEWS, PROPEL ADVANCED SL İLE MILAN-SAN REMO KLASİĞİ'NDE PODYUMA ÇIKTI!

Profesyonel yarış hayatının 14’üncü sezonunu koşan Matthews, 2015’te üçüncülükle çıktığı ilk podyumdan bu yana geçen dokuz senede, Milan-San Remo’da gördüğü kürsü dikkate değer bir performans ile geldi.
 

Matthews yarışın hemen ardından duygularını şu şekilde dile getirdi; “Tabii ki podyumda olmaktan mutluyum ama bu biraz buruk bir mutluluk. Eminim yarın sabah performansımdan çok memnun olacağım ama şu anda ödüle bu kadar yakın olup onu kıl payı kaçırmış olmak çok zor.”

Yılın en uzun Klasik yarışı, Pavia'dan San Remo'ya 288km'lik rota boyunca olağan ilerledi. 53 km sürecek Capo Melo tırmanışına vardıklarında 11 atlet arayı açtı. Bundan sonra kovalamaca hararetlendi ve Matthews gibi favorilerin içinde olduğu 40 kişilik ana grup, sonucu etkileyen Cipressa tırmanışına geçti.




Bu grup kısa bir süre sonra kaçıştaki atletleri geçerek, finişe 8 km kala son tırmanış olan Poggio’da mücadele başladılar. Jayco AIUIa takımı iyi pozisyon almıştı, Avustralya şampiyonlu Luke Plapp ve Davide De Pretto da Matthews’e destek için hazırdı.

Bir hafta önce hasta olmasına rağmen, Matthews’ün formu tam yerindeydi ve ataklara iyi ayak uydurdu. Liderler son düzlüğe Via Roma'da girerken, Matthews CADEX 50 Ultra WheelSystem donanımlı Propel Advanced SL bisikletiyle öne atak yaptı.

Matthews, altı kez Tur de France etap galibi Jasper Philipsen ve iki kez Tur de France genel klasman galibi Tadej Pogačar arasında geçen mücadele çizgide bisiklet atışıyla sona erdi. Philipsen kıl payı farkla galip geldi ve Matthews ikinci oldu.




“Hastalığı yeni atlattığımı düşününce kendimle gerçekten gurur duyuyorum. Paris-Nice tam planladığımız gibi olmadı ama bu yarış benim için yılın yarışı oldu. Her zaman burada yarışmaktan keyif alıyorum ve yüzümde bir gülümseme ile başlangıç çizgisine geliyorum. Bu yüzden San Remo’da podyumda olmak benim için çok özel.”

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.