BikeRadar | 2024 Giant Yol Bisikletleri

10-11-2023 18:09
BikeRadar | 2024 Giant Yol Bisikletleri



GIANT'ın 2024 model yol bisiketleri: TCR, Defy ve Propel arasında hangisini neden seçmeli?

BikeRadar'dan Rob Borek, Giant'ın yol yarış bisikleti modelleri arasından seçim yaparken en doğru bisikleti bulmanıza yardımcı olacak bir yazı yayınladı.

Giant, her bisikletçinin isteklerine uygun geniş bir performans yol bisikleti yelpazesi sunar. İlk bakışta benzer görünseler de, her biri farklı sürücülerin ihtiyaçlarını karşılamak için optimize edilmiştir. İster en zorlu tırmanışları arıyor, ister düz bir sprint düşüncesinden zevk alıyor veya kendinizi daha çok yönlü bir kullanıcı olarak görüyor olun, Giant yol kategorisinde size ve tercih ettiğiniz sürüşe uygun bir seçenek bulacaksınız.

Bu yazıda, Giant'ın performans yol bisikleti kategorisinden bahsedecek, üç seriyi tanıtacak ve hangi bisikletin sizin için doğru olduğunu özetlemeden önce yapı, aerodinamik, lastik açıklığı ve teknik özellikler hakkında daha fazla ayrıntıya gireceğiz.


Endurance Yol Bisikleti
2024 Giant Defy Endurance Yol Bisikleti


DEFY

Defy, Giant'ın amiral gemisi endurans yol bisikleti serisidir ve selede uzun günleri konfor ve verimlilikle geçirmek için tasarlanmıştır. Uyumlu tasarım ve geniş lastik açıklığının bir kombinasyonunu kullanarak, engebeli yolları yumuşatmak ve selede geçen uzun günlerin getirdiği yorgunluğu en aza indirmek için tasarlanmıştır. Ayrıca hafiftir, bu da onu bir sonraki sportif veya endurans etkinliğiniz için mükemmel bir ortak haline getirebilir.

2024 Propel Aero Yarış Bisikleti


PROPEL

Propel, Giant'ın en aerodinamik yol serisidir. Sprinterler, yarışçılar ve aerodinamik verimliliği her şeyin üzerinde tutan sürücüler içindir. Maksimum hız arayışında her bir watt enerjiden tasarruf etmek için tasarlanmıştır.

2024 TCR Yarış Bisikleti


TCR

TCR, Giant'ın efsanevi çok yönlü yarış bisikleti serisidir. 1998 yılından bu yana profesyonel pelotonun temel taşlarından biri olmuş ve yarışçıların sayısız yarış kazanmasına yardımcı olmuştur. Propel en düz ve en hızlı parkurlarda üstünlük sağlamak için tasarlanırken, TCR çeşitli yol tiplerinde verimli olacak şekilde tasarlanmıştır. Giant'ın sınıfının lideri olduğunu iddia ettiği sertlik-ağırlık oranına sahip kadro, dağlarda üstünlük sağlamasına olanak tanıyor. Geçmiş yılların tırmanış bisikletlerinin aksine, TCR aerodinamik olarak da optimize edilmiştir, bu nedenle düzlüklerde hiç de zorlanmaz.




Kadro Malzemesi

Bu üç serideki tüm modeller, kadro ve maşada karbon yapı kullanır. Her üç modelde yine üç farklı karbon yapı kategorisi mevcuttur: Advanced, Advanced Pro ve Advanced SL.

Giant'ın Advanced-Sınıfı karbon malzemesi, olağanüstü sertlik-ağırlık oranları ve ulaşılabilir fiyat için kendi bünyesinde üretilmiş, tam karbon bir kadro ve maşaya sahiptir.

Advanced Pro serisi de Giant'ın kendi karbon işleme fabrikasında üretilen Advanced seviyesinde bir kadroya sahiptir, ancak daha hafif  malzeme olan Advanced SL sınıfı bir maşa eklenmiştir.

En üst segment Advanced SL serisi, son derece hafif ve sert olan Advanced SL sınıfı tam kadro ve maşaya sahiptir - elbette üst düzey bir fiyatla. Giant, bisikletleri için resmi ağırlıkları listelemez, yerel bayinizi ziyaret etmenizi ve tercih ettiğiniz boyut, renk ve özellik seçeneğini tartmalarını sağlamanın doğru bir sayı elde etmenin en iyi yolu olduğunu önerir.

Aerodinamik

Propel, üç serinin en aerodinamik olanıdır. Dylan Groenewegen ve Michael Matthews gibi sprinterlere dünyanın en zorlu yarışlarında üstünlük sağlamak için ihtiyaç duydukları rekabet avantajını sunmak üzere her bir watt sürtünmeden tasarruf edecek şekilde tasarlanmıştır.

İskeleti, hesaplamalı akışkanlar dinamiği ve rüzgar tüneli testlerinin bir kombinasyonu kullanılarak tasarlanmıştır. Giant, rüzgar tünelinde bisikleti sürücüsüyle birlikte analiz etmek için dinamik bir manken kullanıyor ve eski modele göre 6,21 watt'lık sürtünme iyileştirmeleri iddia ediyor. Bu da 40 km'de 40kph hızda 27 saniyelik önemli bir tasarruf anlamına geliyor.

TCR, Giant'ın Propel'in tasarımında öğrendiği kesik elips şeklindeki boru, ön fren kaliperi ve maşa arasındaki arayüz ve aerodinamik olarak optimize edilmiş gidon ve kadro gibi özellikleri alıyor. Bununla birlikte, bu özellikleri daha hafif bir paket içinde kullanıyor. Bu, tırmanma becerisini koruyan aerodinamik olarak verimli bir bisikletle sonuçlanmış.

Buna karşılık Defy, her şeyden önce konfor ve uyumluluk düşünülerek tasarlanmıştır.

Teker Açıklığı

Üç bisikletin lastik açıklığı, Propel'in maksimum 30 mm, TCR'nin 32 mm ve Defy'nin 38 mm genişliğinde olmasıyla, amaçlarıyla büyük ölçüde uyumludur.

Çoğu yarışçı 28-30 mm lastikleri tercih ettiğinden, Propel ve TCR minimum yuvarlanma direnci arayanlar için yeterli boşluğa sahip olacaktır. En uzun günlerin ve en zorlu yolların üstesinden gelmek için daha yumuşak bir sürüş arıyorsanız, Defy'nin daha büyük lastikleri en verimli tercih olacaktır.

Karakteristik Özellikleri

Propel, ikamet ettiğiniz ülkeye bağlı olarak çok çeşitli yapı seçeneklerde mevcuttur. Advanced seviyesinden başlayan mütevazı fiyat noktalarından Advanced SL seviyesinde profesyonel seviye fiyatlara ve performansa ulaşan tüm Propel modelleri, daha derin profilli, 50 mm jantlara, aerodinamik kablo yönlendirmesine ve tamamen optimize edilmiş aerodinamik kadro ve maşaya sahiptir.

TCR serisi, farklı sürücülerin fiyat noktalarına ve performans ihtiyaçlarına uygun ayrı modellerle daha da geniş bir fiyat yelpazesi sunar. Her model, ilgili fiyat için mevcut en hafif bileşen yapısına sahiptir - her biri tırmanışlarda, inişlerde ve sprintlerde geniş menzilli kapasiteye sahiptir.

Dayanıklılık odaklı Defy serisi de, her biri en geniş arazi aralığında konfor, verimlilik ve kontrolün bir karışımını sunan çok çeşitli fiyat seçenekleri sunar. Ürün yelpazesinde yer alan Giant D-Fuse gidon ve sele boruları, tüm gün sürücülere konfor ve verimliliğin bir karışımını sunar.

Hangi bisiklet size en uygun olanı?

En çok ilgilendiğiniz sürüş türüne bağlı olarak, Propel, TCR ve Defy arasında basit bir seçim yapmalısınız.

Tamamen hız ve mümkün olduğunca çok watt tasarrufu mu yapmak istiyorsunuz? Propel tam size göre bir bisiklet.

Hedefleriniz daha çok dayanıklılığa mı dayanıyor? Ortalama hızınızla daha az ilgileniyorsanız ve kilometreleri rahat bir şekilde kat etmeyi tercih ediyorsanız Defy'ı düşünün.

Saygıdeğer TCR, inişli çıkışlı karma yol tiplerinde üstün hız ve verimlilik sağlamak için tasarlanmış çok yönlü bir yol paketi sunarak aradaki boşluğu doldurur.


GIANT  DEFY SERİSİ YOL BİSİKLETLERİ →

GIANT  TCR SERİSİ YOL BİSİKLETLERİ →


GIANT  PROPEL SERİSİ YOL BİSİKLETLERİ →



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.