Bisiklet Kaskının Ömrü Var mı?

23-10-2023 16:14
Bisiklet Kaskının Ömrü Var mı?





BİSİKLET KASKININ ÖMRÜ VAR MI?

Bicycling.com'dan Matt Phillips bisiklet kasklarının kullanım ömrü olup olmadığına dair soruya kask üreticileri ile yanıt arıyor.


Bicycling Üyesi LC geçenlerde bana e-posta gönderdi ve sordu:

"Merhaba Matt. Soru sorma fırsatı verdiğin için teşekkürler. Benim sorum kask ömrü ile ilgili. Çoğu zaman bir kaskın ömrünü bir şeye çarpması belirliyor gibi görünüyor (örneğin bir çarpışma, bir ağaç dalına çarpma veya bir apartman balkonundan düşme). Bir kask belirli bir süre kullanıldıktan sonra atılmalı mıdır? Kask üreticileri kaskların üzerine süt kutuları gibi son kullanma tarihi koymaya başlamalı mı?"


Bu güzel soru beni bir araştırmaya itti;

Hey LC. Mükemmel bir soru. Genel olarak evet: Kaskların bir son kullanma tarihi var. Bunun nedeni güneş ışığına, ısıya ve diğer unsurlara maruz kalmanın köpüğü ve kaskın diğer parçalarını bozmasıdır. Ayrıca, kasklar kullanıldıkça hırpalanma eğilimindedir. Hayatınızı kurtarmak için tasarlanmış bir şeyle uğraşmak istemezsiniz.

Birkaç yıl önce, özellikle böcekli bir bölgede sürüşe çıkmaya hazırlanırken, kaskıma Off! böcek savar sıkmıştım. Sürüş bitiminde kaskımı çıkardım ve kabuğun üzerindeki şeffaf kaplamanın böcek spreyi nedeniyle kabarmış olduğunu fark ettim. Köpüğün de zarar görüp görmediğini anlayamadım ama bunu zor yoldan öğrenmek istemedim ve kaskı çöpe attım. MIPS ve ANGI sistemli gerçekten güzel bir Specialized Ambush'tu, bu yüzden çok sinirlendim. Ama sinirlenme yeteneğine sahip işleyen bir beyne sahip olmak bir hediyedir, bu yüzden yeni kaskımın işlevselliğini %100 koruduğundan emin olarak yoluma devam etmeyi seçtim.

Fikirlerini almak için sorunuzu birkaç kask üreticisine ilettim. Çoğu, kaskınızı her üç ila beş yılda bir değiştirmeniz gerektiğini belirtti. "Bunun nedeni, tekrarlanan küçük darbeler (arabaya yerleştirme, evinize düşürme, vb.) ve bir dış mekan ürünü olarak sürekli dış etkenlere maruz kalma (yüksek ısı veya UV maruziyeti, derin soğuğa maruz kalma, çok kurak iklimler, çok nemli iklimler, değişen mevsimler ve sıcaklıklar boyunca garajda bırakılma, ter, vb) nedeniyle kasklarımızı oluşturan malzemelerin zamanla bozulmasıdır. Bu tür düzenli kullanım ve maruziyetten yaklaşık üç yıl sonra malzemelerin artık yeniyken test ettiğimiz yüksek standartlarda performans göstermeyeceğini gördük," diyor Sweet Protection'dan Casey Garrity.

Bluegrass and Met'in halkla ilişkiler ekibinden Ulysse Daessle verdikleri yanıtta biraz daha renk katıyor: "Kaskın müşteri tarafından kullanımını ve geçmişini yakından takip edemediğimiz için, ihtiyaten kaskın üç ila beş yıllık kullanımdan sonra değiştirilmesini öneriyoruz. Bu sayıya ulaştık çünkü ortalama bir kullanım istatistiğinde, ürünlerin büyük bir yüzdesinin zor koşullara, çarpmalara, kullanım izlerine, küçük darbelere, arabada saklanmaya vb. maruz kalabileceği süre bu kadardır. Üç ila beş yıl sonra, LC'nin 'bir şeye çarpmış' olarak tanımladığı koşullarla karşılaşmamız gerçekten olasıdır. Müşteriye tavsiyede bulunmak zorundayız: Kask bir güvenlik ekipmanıdır ve ona gerçekten dikkat etmeniz ve şüphe durumunda değiştirmeniz gerekir. Dolayısıyla bu güvenlik marjını dikkate alıyor ve kaskınızı üç ila beş yıl kullandıktan sonra değiştirmenizi tavsiye ediyoruz."

Bununla birlikte, kask montaj hattından çıktığında saat işlemeye başlamaz. Eğer tipik "serin ve karanlık bir yerde" saklanırsa, kaskın kullanım ömrü siz onu dış etkenlere maruz bırakana kadar başlamaz. "Kullanım ömrü ürün ilk kullanılmaya başlandığında başlar, bu yüzden kasklarımızın üzerinde son kullanma tarihlerini görmezsiniz. Üreticiler olarak, ürünün ilk sürüşüne ne zaman çıkacağını belirleyemeyiz ancak güneş ışığı, ter, böcek savar sıvılar ve daha fazlası ürünün ömrünü etkiler," diye yazıyor Bontrager Pazarlama'dan Sam Foos.

Met'in halkla ilişkiler ve pazarlama departmanından Daessle bu konuda Foos'a katılıyor: "Depomuzda saklanan ve hiç kullanılmayan kaskları test ettik ve uzun bir süre sonra bile amaçlandığı gibi performans gösteriyorlardı." Kali Protectives'in kurucu ortağı Brad Waldron ise üç ila beş yıllık değiştirme takvimine karşı çıkıyor: "Bu gerçekten de kaskın bakımının nasıl yapıldığına bağlı. İyi durumda tutulan ve güneşte ve aşırı koşullarda saklanmayan kask uzun süre dayanacaktır. Üreticilerin size söylemek istediklerinden çok daha uzun süre. İyi bakıldığında 10 yıl diyebilirim." Waldron, "çoğu" kask üreticisinin köpüğe UV inhibitörleri eklediğini -güneşe maruz kalmadan kaynaklanan bozulmayı sınırlandırdığını- belirterek ve MEA Forensic tarafından yapılan bir araştırmaya işaret ederek açıklamasını destekledi.

Bu çalışmada MEA ve işbirlikçileri, iyi durumda olan 671 kullanılmış kaskı (bazıları 26 yaşına kadar olan) standart CPSC düşme testine tabi tutmuştur. Kasklardan sadece dördü testi geçemedi. Rapor, "Bazı bisiklet kaskı üreticilerinin önerdiği gibi iyi durumdaki bir kaskın her 2-10 yılda bir değiştirilmesini haklı çıkaracak şekilde, bisiklet kaskı darbe performansında yaşa bağlı bozulma için çok az destek gözlemledik veya hiç desteklemedik" sonucuna vardı. Doğal olarak, en büyüğü "Örneklemimizin ve test koşullarımızın sınırlamaları dahilinde" ve "Yaşla birlikte değişebilecek diğer kask özellikleri bu çalışmada değerlendirilmemiştir" olmak üzere bazı uyarılar vardır. Ancak çalışma, iyi bakılmış bir kaskta çarpma sırasında kuvveti azaltmanın çoğunu yapan köpüğün üç ila beş yıldan çok daha uzun süre iyi olduğunu söylüyor gibi görünüyor.

Ancak bir kaza anında, doğru bakım yapılmış bir kask ile yanlış bakım yapılmış bir kask arasındaki fark kelimenin tam anlamıyla ölüm kalım meselesi olabilir. Üç ila beş yıl, bir sürücünün kaskını yanlışlıkla birkaç kez düşürmesi veya birkaç günlüğüne arabanın arka koltuğunda bırakması ya da temizlemek için yanlışlıkla sert bir çözücü kullanması için fazlasıyla yeterli bir süredir.

Ve gerçekçi olalım: Kask markaları, kötü veya hatta yanlış ifade edilmiş tavsiyelerde bulunurlarsa, ezici davalara maruz kalabilirler. Ayrıca, Kali'den Walton'un da belirttiği gibi, "Yeni malzemeler, köpük yoğunlukları, çoklu yoğunluk, düşük G darbeleri, rotasyonel yaralanmalar ve daha fazlası hakkında birçok iyi araştırma yapıldı. En son teknolojiler yalnızca yeni kasklarda bulunabilir. Eskileri yenileyemezsiniz."

Üç ila beş yıllık kask değiştirme önerilerinde bir "kıçını kollama" unsuru var mı? Elbette var. Ama hepsinden önemlisi, hepinizin bir kazadan sağ kurtulma şansınızın mümkün olan en yüksek seviyede olmasını istiyorum. Ve benim inancıma göre - ve kask markalarında çalışan birçok kişinin de benzer şekilde düşündüğünü düşünüyorum - en son teknolojiye sahip "daha yeni" bir kaskın, birkaç kez düşmüş veya koruyucu özelliklerini bozan bir şeye maruz kalmış eski bir kaska göre bir çarpışmada daha iyi koruma sağlama olasılığı daha yüksektir. Esasen, eskimiş görünen eski bir kaskınız varsa ve "Bu şeyi ne zamandır takıyorum?" diye merak etmeye başladıysanız, muhtemelen kaskınızı değiştirmenin zamanı gelmiştir.

Titanyum Bisiklet


Rüzgar Tüneli Testi

HJC kaskları en yüksek kalite standartlarını karşılamak için hem laboratuvarda hem de "gerçek hayatta" test edilir. HJC, aerodinamik, havalandırma, gürültü ve daha fazlasını test etmek için kendi son teknoloji rüzgar tüneli laboratuvarına sahip çok az sayıdaki kask şirketinden biridir. HJC rüzgar tüneli test laboratuvarı, kask performansını iyileştirmek için çeşitli sürüş koşullarında hava kuvvetlerini ölçer.

Titanyum Bisiklet


Aerodinamik Tasarım

MotoGP yarış kaskı tasarım deneyiminden gelen HJC tasarımcıları ve mühendisleri aerodinamik ve rüzgar havalandırmalı kasklar konusunda uzmanlaşmıştır. Aero kasklar, kelimenin de ifade ettiği gibi, geleneksel yarış motosikleti kaskından daha aerodinamiktir, ancak havalandırma performansından ödün verir. HJC Kaskları ile bu ödün çok azalmıştır. HJC muhtemelen piyasadaki en iyi havalandırmalı yarı aero kaskı sunar.... HJC Kaskları ile Watts Tasarrufu Yapın!

Titanyum Bisiklet


Venturi Dinamikleri

Maksimum havalandırma elde etmek için, HJC'nin aerodinamik olarak geliştirilmiş modellerine Bernoulli prensibinin teknik bir uyarlaması uygulanmıştır. Hareket halindeyken, yüzey akış hızı genellikle kaskın arkasına doğru ilerledikçe artar. Basınç farkları sayesinde, ön girişten gelen soğuk hava, iç ısı dağılımı için arka havalandırmadan çıkarılır ve bisikletçiye sürüş sırasında optimum havalandırma ve mükemmel hava akışı sağlar.


Titanyum Bisiklet


Selfit Özgün Fit Sistemi

SELFIT, bisiklet kaskı fitinde devrim niteliğinde bir teknoloji olan otomatik kendinden ayarlı bir fit sistemidir. Kaskın kafanıza oturması bir kez ayarlandıktan sonra, sürüş sırasında kafanız hareket etse bile daha fazla ayarlama gerektirmez. SELFIT sistemi boşluğu otomatik olarak ayarlar ve başınız için tutarlı bir uyum ve konfor sağlar.

Titanyum Bisiklet


Güçlendirilmiş İç Yapı

Kasklar, EPS'ye entegre edilmiş bir iç çerçeve ile güçlendirilmiştir, iskelet çerçeve sadece kaskı tek parça halinde tutmakla kalmaz, aynı zamanda bir çarpışma durumunda başınızı korumak için daha güçlü ve daha dayanıklı hale getirir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.