Cycling Weekly | 2023'ün En İyi Yol Bisikletleri

16-07-2023 23:58
Cycling Weekly | 2023'ün En İyi Yol Bisikletleri

Cycling Weekly, Propel'i 2023'ün "Fiyat-Performansı" en yüksek yol bisikleti seçti!

Cycling Weekly, bu yılın en iyi yol yarış bisikleti ödüllerini duyurdu. Farklı kategorilerde yılın "en iyisi" seçilen dokuz bisiklet arasında yer alan yeni Propel, Propel Advanced Pro modeli ile fiyat-performansı en yüksek bisiklet seçildi.

2023'ün en iyi yol bisikletleri

WorldTour koşan ve ulaşılabilir fiyatlı modelleri olan bisikletler

Cycling Weekly, değerlendirmeye aldığı bisikletler için bazı kriterler belirledi. Bunlardan ilki, tüm finalistlerin şu anda WorldTour'da yarışmakta olan bir bisiklet olması gerektiğiydi.

İkinci kriter ise amatörler için ulaşılabilir olmasıydı. Cyling Weekly teknoloji editörü Stefan Abram en iyi bisikletleri belirlemek için baz aldıkları kriterleri "Fiyatı göz önünde bulundurduk; en üst segmentleri kadar iyi performans verebilen ve orta segment grupsetlere sahip modelleri taradık." diyerek açıkladı.

Bu kriterler ışığında teste tabi tutulan bisiklet modelleri Propel Advanced Pro 1, Willier Flante SLR , Canyon AeroRoad CF SLX 8, Trek Madone, Colnago V4RS, BMC TeamMachine, Scott Foil, Cannondale SuperSix Evo HI Mod 2, Cervole S5 oldu.

Micheal Matthews, Dylan Groenewegen ve Simon Yates gibi profesyoneller başta olmak üzere Jayco AlUla Takımı ile daha şimdiden birçok etap zaferi kazanan yeni Propel, Propel Advanced Pro modeli ile Cycling Weekly editörleri tarafından kendi fiyat sınıfında en iyi performansı veren bisiklet seçildi.

Propel Advanced Pro 1

"Giant Propel, performans ve teknik özellikleri göz önüne alındığında ulaşılabilir fiyatıyla uzun süredir piyasadaki en iyi aero bisikletlerden biri olmayı sürdürdü. Bu son jenerasyonu ise bir dizi harika iyileştirmeler ortaya koyuyor." diyen Abrams yazısına şöyle devam etti; "Yol tutuşundaki iyileştirmeleri ve Giant'ın yeni aero kazanımlarını elde etmek istiyor ancak bütçeniz kısıtlıysa Propel Advanced Pro modeli açık ara en iyi seçeneğiniz."

Test editörleri, yeni Propel'in aerodinamik verimliliğini daha hafif toplam ağırlık ve geliştirilmiş yol tutuşu ile nasıl dengelediğinden etkilendiler. Abram, test tecrübesini şöyle kaleme aldı, "Kesinlikle hızlı hissettiriyor. Test parkurunun daha düz bölümlerinde hızımı herhangi bir sorun olmadan koruyabildim ve süratımı düşürmeden devam edebildim."

Editörler ayrıca, entegre kadro tasarımı ve bileşenlerinin yoldaki performansın iyileştirilmesine de katkıda bulunduğunu vurguladı. Propel'i diğer finalist bisikletlerden biri olan Canyon Aeroad ile karşılaştıran Abram şunları yazdı:

Daha yumuşak ve daha hızlı

"Daha ince borular ve daha sığ profile sahip tekerlerle (Giant 50 mm profil kullanıyor) Canyon'a nazaran açık alanlarda yanal rüzgarlardan etkilenmedim. Ayrıca, daha geniş jantlara monte edilmiş lastik kombinasyonu ve titreşimleri üstesinden iyi gelen ön uç tasarımı sayesinde Aeroad'daki kadar sarsılmadım. Propel'de daha yumuşak ve daha hızlı hissettim. İyileştirmeler tüm yönleriyle beraber ele alınmış.

Öne Çıkan Özellikler:

  • Fiyatı: 6.000 USD (UK)
  • Ağırlık: 8,46 kg
  • Çember Profili: 50mm Giant SLR 1
  • İç Çember Genişliği: 22.4mm
  • Dış Lastik: Gavia Course 1 700x25c
  • Grupset: Sram Rival AXS
  • Sele: Giant Fleet SL

Propel Serisine Şimdi Göz Atın→

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.