Road.cc | Deda RS4DB İncelemesi

29-11-2023 16:14
Road.cc | Deda RS4DB İncelemesi



Road.cc | Deda Elementi RS4DB İncelemesi

Deda Elementi'nin RS4DB jant seti, road.cc'de test ettiğimiz en hafif jant setlerinden biri ve bunu en pahalılardan biri olmadan başarıyorlar. 38 mm derinlikte düşük ağırlığı aero verimlilikle dengeleyen bu jantlar, çok yönlü ve hızlı bir yarış jant seti isteyenler için çok iyi bir seçim. Mükemmel performansları, çok yönlü kaliteleri ve rekabetçi fiyatlarıyla, en iyi yol bisikleti tekerlekleri satın alma rehberinde tüm özellikleri ve fiyatı ile bir adım öne çıkıyorlar.

Tartımızda tubeless bandı dahil sadece 1.340g ağırlığında olan Deda RS4DB jant seti, test ettiğimiz 1.400g altı elit jantlar kulübünde yer alıyor. Sığ Black Inc Twenty, 1.230g ile onları geride bırakan tek tubular olmayan jant seti, ancak o hafiflikte Deda ile eşleşecek kadar yüksek profilli jant bakıyorsanız, o zaman kıyas kabul etmez büyük bütçelere muhatap olmanız gerekecektir. 

Örneğin, Zipp'in 353 NSW jantları Deda ile aynı ağırlıkta, ancak hookless/kancasız tasarımları sizi yalnızca tubeless lastiklerle sınırlar ve fiyatı 3,376 £'dur. Campagnolo'nun Bora Ultra WTO 45'leri 1,420g ile biraz daha ağır ve test ettiğimiz dönemde 2,813.99 £ ile Zipp'ten daha ucuzdu. Fulcrum Racing Speed 40C'nin disk frenli versiyonu olan 40DB'nin iddia edilen ağırlığı 1.470 g ve 1.899,99 £ fiyatı ile yine Deda ile başa çıkamıyor.

Verimli = çok hafif x çok sert x çok hızlı
Tüm bu tekerlekler Deda'nın parasının karşılığını verdiğini gösteriyor. Sadece 1.340 g ağırlığındaki RS4DB'lerin sürüş sırasında gerçekten inanılmaz derecede hafif hissettirmesi şaşırtıcı olmadı. Sprintlerde neredeyse hiç jant yokmuş gibi hissettiriyor ve bir tırmanışa başladığınızda, sadece sizi itmeye devam ediyorlar. 

karbon teker
deda rs4db disk fren


Free Hub Uyumu

Deda RS4DB, Shimano, Sram ve Campagnolo grupsetleri ile uyumlu free-hub kitleriyle tüm vites grubu tercihleri ile çalışıyor. Göbekler yüksek ses ve vızıltı yapmıyor.

deda 38mm profil jant


38mm Profil

RS4DB, 38mm genişliğindeki profilleri ile düzde hızlı yokuşlarda hafif. Yüksek hızlarda desteği arttırıken yokuşlardaki danslarda esneme belirtisi göstermiyor. Üstelik set sadece 1340gr.

tubeless karbon jant


Kancalı Yapı

Hookless trendin aksine geleneksel kancalı çember yapısı hem tubeless hem de clincher lastilerle uyumlu. RS4DB size bir sınır çekmiyor.




Dans ederken güç kaybetmiyor, yüksek hızlarda türbülans derdi yok
Genel sertlik de etkileyici. Bazen üreticiler ağırlığı azaltmak için malzeme çıkarır ve bu, özellikle daha büyük bir sürücüyseniz, yanal esneme ile ilgili sorunlara yol açabilir. Deda jantlarda ise bu bir sorun değil, seleden kalkıp sert şekilde pedallara yüklenildiğinde bile yana doğru esneme belirtisi göstermiyor.

RS4DB'nin 38 mm'lik jantları bazı aero jantlar kadar çok derin değil, bu nedenle tam bir aero jant seti peşindeyseniz başka bir yere bakmak isteyebilirsiniz. Ancak bunlar daha sığ jantlara göre yüksek hızlarda bir avantaja sahiptir ve hızlandıkça jant profilinden biraz daha fazla destek alırsınız. Sonuç olarak, düzlüklerde hızlı olan ve yokuşlarda çok fazla hız kaybetmeyen çok yönlü bir tekerlek seti ortaya çıkıyor. Aslında her şeyi yapabilen bir tekerlek seti. Ve bu derinlikteki jantların avantajlarından biri de çapraz rüzgarlardan etkilenecek kadar derin olmamalarıdır.

Kurulumu kolay ve çok yönlü
Jantlar yüksek modüllü, tek yönlü ve 3K karbon fiberden üretilmiş ve tel başları alanını güçlendirmek bu bölgede  ekstra kalın malzeme kullanılmış. 26 mm dış genişlik ve 19 mm iç genişlik pek çok jantta bulabileceğiniz kadar geniş değil, ancak 25 mm ve 28 mm lastiklerle iyi çalışıyorlar. Bu iki lastik boyutunu da denedim ve her ikisi de jant ile yanak arasında yumuşak bir geçiş sağladı. Dedalar kancalı jant tasarımına sahip, bu da onları hem tubeless lastiklerle hem de iç lastikle eşleştirilmiş clinchers ile kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Her iki ebat da hem iç lastikli hem de iç lastiksiz olarak nispeten kolay bir şekilde takıldı. Tubeless lastik, Airshot'ı çıkarmaya gerek kalmadan sadece bir yer pompası kullanılarak janta takıldı.

Şımarık çocuklar gibi vızıldamıyor, sorunsuz çalışıyor
RS göbekler 7075 dereceli alüminyum alaşımlı gövdeye sahip ve göbeği kavramak için tek mandal kullanmak yerine çift mandallı bir sistem var. Ortaya çıkan kilitlenme gerçekten de çok hızlı ve serbest dönüş yaparken freehub sadece hafif bir tıklama veriyor, asla rahatsız edici olacak kadar yüksek veya vızıltılı değil. Aslında, her şey gerçekten çok sorunsuz çalışıyor. Bunların herhangi birinin seramik rulmanların bir sonucu olup olmadığına gelince, bunu ölçmek çok zor. Çok sayıda freehub seçeneğinin mevcut olduğunu görmek harika. Shimano ve SRAM, SRAM'ın XDR'si de dahil olmak üzere kapsanırken, Campagnolo kullanıcıları standart Campag seçeneği ve 13 vitesli Ekar arasında seçim yapabilirler.

Göbekler hem ön hem de arka tekerleklerde 24 jant teli ile janta bağlanırken, Centerlock kullanımı disk rotorların takılmasını kolaylaştırıyor. Deda, bir jant seti satın aldığınızda diğer markalarda sıkça karşılaşmadığımız şekilde rotor kilitlerini kutuya dahil ediyor. Test sırasında herhangi bir sorun yaşamadım.

Her mevsim ve her yol tipinde dönüyor
Normalde böyle jantlar kendi jantlarım olsaydı bahara kadar saklanırdı ama kışın cömertçe boca ettiği tüm tuz ve yağmurun üstesinden geldiler. Doğru ve iyi gerilmiş olarak kaldılar. Lake parlak kaplama Deda'yaa üst düzey bir görünüm kazandırıyor, ancak çizilmesi halinde mat kaplamaya göre daha fazla belli edecektir. Neyse ki, sürüş koşullarına rağmen üzerlerinde hala herhangi bir iz olmadı yani kaplama dayanıklı görünüyor.

Deda'yı çok yetenekli bir tekerlek seti olarak buldum, görebildiğim kadarıyla her türlü yol tipinde ve gravel rotalarda kullanabileceğiniz bir tekerlek seti arıyorsanız gerçek bir dezavantajı yok. İyi görünüyorlar, hızlı dönüyorlar, tırmanış için yeterince hafifler ve şimdiye kadarki deneyimlerim dayanıklı olduklarını gösteriyor. Rekabet ettikleri diğer ultra hafif tekerleklerle kıyaslandığında da çok pahalı değiller. Etkileyici bir hafiflik, geniş göbek uyumluluğu, harika bir yapı kalitesi ve hepsi makul bir fiyatı ile en iyi seçeneklerden biri olduğunu söylemek zor değil.

DEDA ELEMENTI RS4DB YOL JANTI ⇒

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.